Kiinnostukset
Hylky
Suosio
Vähäinen
Syvyys
70m (maksimi)
Vaatumustaso
Tekninen
Pääsy rannasta
Venekohde
Sijainti
35.9500°N 14.5400°E (karkea)
Arvosana
N/A

Fairey Swordfish on toisen maailmansodan aikainen lentokoneen hylky Maltalla. Swordfish oli brittiläinen kaksitasoinen yksimoottorinen torpedopommittaja, pituudeltaan noin 11 m ja siipien kärkiväli 14 m. Vuonna 1943 pian lentoonlähdön jälkeen koneeseen tuli ongelmia moottorin kanssa ja lentäjän piti tehdä pakkolasku mereen. Miehistö selviytyi mutta lentokone upposi.

Fairey Swordfishin hylky sijaitsee noin 5 km päässä Slieman rannasta Maltan koillispuolella. Tämä on venesukellus tekniikkasukeltajille. Lentokoneen hylky on noin 70 m syvyydessä hiekkapohjalla. Swordfishin metallirunkorakenne on varsin ehjä; siivet ja pyrstö ovat näkyvissä, mutta kangaspäällyste on kadonnut. Koneen tähtimoottorissa on edelleen kolmilapainen potkuri kiinni.

Fairey Swordfish -lentokonehylky löydettiin kesäkuussa 2017, ja 1. toukokuuta 2019 alkaen se on Heritage Maltan suojeluksessa ja hylyn sukeltaminen vaatii erityisluvan. Lue lisää Maltan historiallisten hylkyjen sukeltamisesta

Lentokonehylyistä kiinnostuneille sukeltajille Maltalla on muutamia matalampia sukelluskohteita: Bristol Beaufighter, Bristol Blenheim Bomber, Mosquito Fighter Bomber ja Lockheed P2V Neptune. Nämä lentokoneen hylyt ovat syvyydeltään 30 ja 42 m välillä. Muita tekniikkasukellettavia lentokonehylkyjä ovat Junkers Ju 88 ja Liberator Bomber B24, molemmat 57 metrin syvyydessä.

Lisätietoja sukelluskohteesta Fairey Swordfish

https://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?285694
https://heritagemalta.org/fairey-swordfish/

Fairey Swordfish airplane wreck [tvm.com.mt] Fairey Swordfish plane wreck [tvm.com.mt]

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4957