Kiinnostukset
Hylky
Suosio
Vähäinen
Syvyys
35m (keskim.), 38m (maksimi)
Vaatumustaso
Kokenut
Pääsy rannasta
Venekohde
Sijainti
35.9243°N 14.5031°E (tarkka)
Arvosana
★★☆☆☆ (1 arvostelu)

Bristol Beaufighter on toisen maailmansodan aikainen lentokoneen hylky Maltalla. Beaufighterin rakensi Bristol Aeroplane Company ja se palveli Kuninkaallisissa ilmavoimissa. Beaufighter oli kaksimoottorinen kaksipaikkainen raskas hävittäjälentokone, pituudeltaan noin 12,6 m ja siipien kärkiväli 17,6 m. Pian lentoonlähdön jälkeen 17. maaliskuuta 1943 koneessa ilmeni mekaanisia ongelmia, ja miehistö joutui tekemään pakkolaskun mereen. Sekä lentäjä että tähystäjä selvisivät.

Bristol Beaufighterin hylky sijaitsee noin 900 m St. Julian’s Pointin rannasta Sliemassa. Tämä on venesukellus ja sopii kokeneille sukeltajille. Lentokonehylky on ylösalaisin 38 m syvyydessä hiekkapohjalla. Suurin osa koneesta on hautautunut hiekkaan, siivet ja keskirunko ovat melko ehjiä, molemmat laskutelineet repaleisine renkaineen törröttävät pystyssä tähtimoottoreitten takana, ja vasen potkuri on edelleen kiinni moottorissa.

Muita sukellettavia lentokoneen hylkyjä Maltalla ovat Bristol Blenheim Bomber, Mosquito Fighter Bomber ja Lockheed P2V Neptune. Nämä hylyt ovat syvyydeltään 32 ja 42 m välillä. Lisäksi tekniikkasukeltajille sopivia lentokonehylkyjä ovat Junkers Ju 88 57 metrissä, Fairey Swordfish 70 m sekä Liberator Bomber B24 57 m syvyydessä.

Lisätietoja sukelluskohteesta Bristol Beaufighter

http://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?130794

Bristol Beaufighter wreck

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, lokakuu 2015:
★★☆☆☆ There is not that much to see anymore. Just underside of a wing and couple of engines.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4901