Kiinnostukset
Luola & Riutta & Seinämä
Suosio
Suosittu
Syvyys
5m (keskim.), 35m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.9589° N 14.4250° E (tarkka)
35°57.534' N 014°25.500' E
35°57'32" N 014°25'30" E
Arvosana
★★★☆☆ (1 arvostelu)

Qawra Point -sukelluskohde sijaitsee Maltan koillisrannikolla, St. Paul’s Bayn pohjoiskärjessä Qawran päässä olevan niemen ympärillä. Qawra Pointin pohjoispuolella on Fra Ben Cave -luola, jossa on avoin katto, sekä North Reef & Arch -riutta. Qawra Pointin eteläpuolella on matala lahti, joka sopii hyvin koulutussukelluksiin ja sukelluskokeiluihin. Pohjois- ja eteläpuolen välillä on matala kiveen louhittu allas. Vähän kauempana rannasta ovat L-Cave-luola, Qawra Reef -riutta sekä Imperial Eagle -hylky ja sen lähellä Kristuspatsas. Näille kohteille sukelletaan tavallisesti veneestä.

Qawra Point on loistava paikka myös uimiseen, snorklailuun ja auringonottoon. Alueella on parkkipaikkoja, ravintoloita, kahviloita ja yleinen wc. Myös läheisessä Malta Aquariumissa kannattaa vierailla.

Sukelluskohteet paikassa Qawra Point

Fra Ben Cave

Fra Ben Cave on matala luolasukellus Qawra Pointin pohjoispuolella. Fra Ben Caven suuaukko on 100m veteenmenopaikasta 6m syvyydellä. Luolassa on avoin katto.

North Reef & Arch

North Reef & Arch on riuttasukellus Qawra Pointin pohjoispuolella. Seinämäriutta alkaa 10 metristä. Riutan lähellä on pieni kaari/tunneli 18m syvyydellä.

Qawra Bay

Qawra Bay on matala sukelluskohde Qawra Pointin kaakkoispuolella. Suojaisa lahti on sopiva koulutukseen ja kokeiluihin. Pohja on hiekkaa ja meriruohoa.

L-Cave

L-Cave on syvä luolasukellus Qawra Pointin edustalla. L-Cave on melko ahdas L:n muotoinen tunneliluola 33m syvyydellä pienessä laaksossa seinämän juurella.

Qawra Reef

Qawra Reef -sukelluskohde on Qawra Pointin edustalla Maltalla. Qawra Reef -seinämäriutalla on useita kauniita luolia/onkaloita. Sukelluksen syvyys 15-40m.

Lisätietoja sukelluskohteesta Qawra Point

Malta Tourism Authority - Dive Site Report 17: Qawra Point North (PDF)

Qawra Point Divers entering the Qawra Point pool

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, tammikuu 2015:
★★★☆☆ A bit hard to reach the water, but nice cave / reef to explore.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/600