Muut nimet
Benghajsa Point, Il-Ponta ta' Benghajsa
Kiinnostukset
Riutta
Suosio
Vähäinen
Syvyys
4m (keskim.), 20m (maksimi)
Vaatumustaso
Edistynyt
Pääsy rannasta
Kohtalainen
Sijainti
35.8112° N 14.5388° E (tarkka)
35°48.672' N 014°32.328' E
35°48'40" N 014°32'20" E
Arvosana
☆☆☆ (2 arvostelua)

Benghisa Point -sukelluskohde sijaitsee Malta Freeport -sataman lähellä Birzebbugassa Maltan etelärannikolla. Rantasukellus alkaa kapeasta matalasta lahdesta, missä syvyys on noin 4 m ja pohja tasainen kiveä ja soraa, syveten vähitellen. Lahden ulkopuolella merenpohjaa peittävät Posidonia-meriheinäniityt, ja lähellä rantaa on kiinnostavia kivimuodostelmia, kuten kaari-ikkuna lahden oikealla seinustalla. Sukelluksen suurin syvyys on 20 m, mikä löytyy lahdensuulta lounaan suuntaan. Kauempana rannasta pohja on hiekkaa. Näkyvyys voi olla heikko lahdessa.

Benghisa Pointissa sukeltaessa veteenmeno tapahtuu joko jättiloikalla melko korkealta betonitasanteelta tai liukumalla kiviä pitkin, ja vedestä noustaan kapuamalla kalliota/kiviä ylös. Lahden ulkopuolella pitää varoa ohikulkevia kalastusaluksia ja huviveneitä ja olla merkkipoiju mukana. Toisinaan alueella on varsin voimakkaita pintavirtauksia.

Benghisa Reef on venesukelluskohde noin 1 km päässä Benghisa Pointista, jonka edustalla on myös kaksi historiallista lentokoneen hylkyä: B-24 Liberator Bomber ja Douglas A-1 Skyraider.

Benghisa Point dive site

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, huhtikuu 2021:
☆☆☆☆ Entry is very hard due to an installed fence on the perimeter. Not a recommended dive, makes much more sense to dive the reef by boat.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★☆☆☆ Quite hard to access and the visibility is quite bad especially at the shallow depths. Outside the valley things start to get much more interesting.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4807