Muut nimet
Benghajsa Point
Kiinnostukset
Riutta
Suosio
Vähäinen
Syvyys
4m (keskim.), 20m (maksimi)
Vaatumustaso
Edistynyt
Pääsy rannasta
Kohtalainen
Sijainti
35.8112°N 14.5388°E (tarkka)
Arvosana
★★☆☆☆ (1 arvostelu)

Benghisa Point -sukelluskohde sijaitsee Malta Freeport -sataman lähellä Birzebbugassa Maltan etelärannikolla. Rantasukellus alkaa kapeasta matalasta lahdesta, missä syvyys on noin 4 m ja pohja tasainen kiveä ja soraa, syveten vähitellen. Lahden ulkopuolella merenpohjaa peittävät Posidonia-meriheinäniityt, ja lähellä rantaa on kiinnostavia kivimuodostelmia, kuten kaari-ikkuna lahden oikealla seinustalla. Sukelluksen suurin syvyys on 20 m, mikä löytyy lahdensuulta lounaan suuntaan. Kauempana rannasta pohja on hiekkaa. Näkyvyys voi olla heikko lahdessa.

Benghisa Pointissa sukeltaessa veteenmeno tapahtuu joko jättiloikalla melko korkealta betonitasanteelta tai liukumalla kiviä pitkin, ja vedestä noustaan kapuamalla kalliota/kiviä ylös. Lahden ulkopuolella pitää varoa ohikulkevia kalastusaluksia ja huviveneitä ja olla merkkipoiju mukana. Toisinaan alueella on varsin voimakkaita pintavirtauksia.

Benghisa Reef on venesukelluskohde noin 1 km päässä Benghisa Pointista.

Benghisa Point dive site

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★☆☆☆ Quite hard to access and the visibility is quite bad especially at the shallow depths. Outside the valley things start to get much more interesting.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4807