Muut nimet
Qawra Far Reef, Qawra Drop-Off
Kiinnostukset
Riutta
Suosio
Vähäinen
Syvyys
30m (keskim.), 40m (maksimi)
Vaatumustaso
Kokenut
Pääsy rannasta
Kohtalainen
Sijainti
35.9620° N 14.4330° E (karkea)
35°57.720' N 014°25.980' E
35°57'43" N 014°25'59" E
Arvosana
★★☆☆ (2 arvostelua)

Qawra Reef -sukelluskohde sijaitsee noin 500 m päässä rannasta Qawra Pointin edustalla Maltan koillisrannikolla. Qawra Reef alkaa juuri ennen L-Cave-luolaa ja jatkuu noin 300 m Imperial Eagle -hylylle ja Statue of Christ -patsaalle ja vieläkin pitemmälle. Riutan yläosa on noin 15-20 m syvyydessä, josta on jyrkkä seinämä alas 30-40 m syvyyteen, ja hiekkapohja viettää edelleen syvemmälle.

Qawra Reef on kivan rosoinen seinämäriutta, jossa on halkeamia, koloja ja useita isoja kauniita luolia/onkaloita riutan sisään ja alle. Luolansuut ovat avoimia ja onkalot eivät mene syvälle, luolien pohjat ovat hienoa hiekkaa 29-33 m syvyydessä. Luolien ulkopuolella on valtavia lohkareita, joitten ympärillä saattaa olla meriahvenia. Barrakudat ja muut suuremmat kalalajit ovat tavallinen näky tällä hienolla riutalla.

Qawra Reef -riutalle voi sukeltaa rannasta tai veneestä. Rannasta on pitkä uintimatka, mutta vene voi ankkuroida aivan seinämän viereen. Sukellettaessa tälle kohteelle rannasta pitää varoa veneliikennettä ja olla merkkipoiju mukana. Syvyytensä takia Qawra Reef sopii kokeneemmille sukeltajille. Seuraa syvyyttä, aikaa ja kaasun määrää. Tällä sukelluskohteella on tavallisesti erinomainen näkyvyys. Riutan päällä on joskus voimakkaita virtauksia.

Diver at the wall of Qawra Reef Sealife on Qawra Reef Qawra Reef corals

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, kesäkuu 2020:
★★★☆☆ While there is nothing special here, the reef is quite colourful and huge.
Mika Tanninen, tammikuu 2017:
★★☆☆☆

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/606