Muut nimet
HMS Trusty Star, HMT Trusty Star
Kiinnostukset
Hylky
Suosio
Vähäinen
Syvyys
85m (keskim.), 90m (maksimi)
Vaatumustaso
Tekninen
Pääsy rannasta
Venekohde
Sijainti
35.9060°N 14.5555°E (karkea)
Arvosana
★★★★ (1 arvostelu)

HMD Trusty Star on yksi monista toisen maailmansodan hylyistä Maltalla. Trusty Star oli brittiläinen miinanraivaajaksi muunnettu troolari. Alus upposi osuttuaan itse miinaan Grand Harbourin edustalla vuonna 1942.

Trusty Star -hylky on 90 m syvyydellä, suunnilleen 3 km etäisyydellä Fort St. Elmo -linnakkeesta Vallettassa. Tämä on venesukellus tekniikkasukeltajille trimix-kaasulla. Hylky on noin 26 m pitkä ja 45 astetta kallellaan tyyrpuurin puoleisella kyljellään hiekkapohjalla. Hylky on melko ehjä ja siltin peittämä.

HMD Trusty Starin hylky löydettiin syyskuussa 2016 ja 1. toukokuuta 2019 alkaen se on Heritage Maltan suojeluksessa ja hylyn sukeltaminen vaatii erityisluvan. Lue lisää Maltan historiallisten hylkyjen sukeltamisesta

Toinen troolarin/miinanraivaajan hylky, joka koki saman kohtalon, on HMD Eddy 56 m syvyydessä.

HMD Trusty Star -hylyn historia

HMD Trusty Star -troolari rakennettiin vuonna 1919 Ouse Shipbuilding -telakalla Britannian kuninkaalliselle laivastolle. Teräsrunkoinen alus oli noin 26 m pitkä, 5,5 m leveä ja siinä oli kolmipaisuntahöyrykone. Sen alkuperäinen nimi oli HMT Groundswell; myöhemmin nimeksi vaihtui FV Elie Ness kun alus oli Skotlannissa kalastusteollisuuden käytössä. Vuonna 1939 troolari otettiin takaisin laivaston käyttöön, nimettiin HMD Trusty Stariksi ja muunnettiin miinanraivaajaksi.

Trusty Star oli raivaamassa saksalaisten torpedoveneitten miinoja Grand Harbourin edustalla 10. kesäkuuta 1942, kun alus osui itse miinaan ja upposi noin 3 km päässä Fort St. Elmon linnakkeesta Vallettan edustalla. Vain yksi maltalainen merimies loukkaantui ja loput miehistöstä pelastettiin vahingoittumattomana.

Lisätietoja sukelluskohteesta HMD Trusty Star

https://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?97337
https://trustystar.weebly.com/trusty-star.html

Diver at HMD Trusty Star Stern of Trusty Star Bow of Trusty Star

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, huhtikuu 2017:
★★★★

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4945