Kiinnostukset
Luola & Riutta & Seinämä & Hylky
Suosio
Suosittu
Syvyys
5+m (keskim.), 30+m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.9888° N 14.3282° E (tarkka)
35°59.328' N 014°19.692' E
35°59'20" N 014°19'42" E
Arvosana
★★★★ (5 arvostelua)

Cirkewwa on yksi Maltan saarten suosituimmista sukelluskohteista ja sijaitsee Maltan luoteisrannikolla. Cirkewwassa on jotakin jokaiselle siellä sukeltamaan haluavalle: helppo ja matala alue harjoittelua varten (Susie´s Pool) ja Madonna-patsas, kaksi syvää hylkyä (partioalus P29 ja hinaaja Rozi), kaksi luonnon muovaamaa holvikaarta (Right/Green Arch ja Left/White Arch) sekä seinämäriutta, jossa on paljon läpiuitavia tunneleita ja luolia. Hylyt P29 ja Rozi on upotettu sukelluskohteiksi tarkoituksella. Hylkyjen maksimisyvyys on 34-36 metriä.

Cirkewwassa on useita veteenmenopaikkoja, joissa portaat ja kaiteet. Lähistöllä on parkkipaikkoja, kahviloita sekä WC. Cirkewwassa on myös erillinen parkkialue sukeltajille, jossa parkkisakolta välttyy laittamalla sukelluskortin auton kojelaudalle näkyville.

Cirkewwasta liikennöivät lautat Gozolle ja pienet veneet Cominolle.

Sukelluskohteet paikassa Cirkewwa

P29

Patrol Boat P29 (Boltenhagen) on suosittu hylkysukellus Maltalla. P29 oli 52m partioalus joka upotettiin 2007 Cirkewwaan. Hylky on 34m syvyydellä.

Rozi

Tugboat Rozi on suosittu hylkysukellus Maltalla. Rozi oli 35m hinaaja, joka upotettiin 1992. Hylky on Cirkewwan edustalla ja sen enimmäissyvyys on 34m.

Arch

Cirkewwa Arch on kaunis luonnon muovaama vedenalainen holvikaari 12 metrin syvyydessä pinnalta ja 8 metriä merenpohjan yläpuolella.

Paradise Bay

Paradise Bayn riuttasukelluksella on kalliomuodostelmia, kivenjärkäleitä, hiekkapohjaa, meriruohoa, jyrkkiä seinämiä, läpiuintiluolia ja kivinen holvikaari.

Susie's Pool

Susie's Pool on matala sukellusalue Cirkewwassa, jota käytetään usein taitojen opetteluun. Riutan seinämässä pienessä luolassa on Madonna-patsas.

Reef Beyond Rozi

Reef Beyond Rozi on hieno seinämäriutta, joka ulottuu kauas Rozi-hinaajahylyn ja Cirkewwa Arch -kaaren taa. Vaativa sukelluskohde, enimmäissyvyys yli 40m.

Lisätietoja sukelluskohteesta Cirkewwa

http://en.wikipedia.org/wiki/Ċirkewwa
Malta Tourism Authority - Dive Site Report 14: Cirkewwa – Marfa Point (PDF)

Diver at Cirkewwa Caverns [Matjaz Repnik] entrance/exit point to Cirkewwa [Matjaz Repnik] Susie's Pool in Cirkewwa [Matjaz Repnik] Cirkewwa dive site Cirkewwa reef Dive briefing [Matjaz Repnik] Cirkewwa entry [Matjaz Repnik] Busy parking [Matjaz Repnik] Divers Parking [Matjaz Repnik] Pier entry [Matjaz Repnik] Pool entry [Matjaz Repnik] Pier access [Matjaz Repnik] Be early at morning and u get parking space next to entrance ;) [Matjaz Repnik] Cirkewwa entry and exit [Matjaz Repnik] Divers parking [Matjaz Repnik] Cirkewwa views towards P29 [Matjaz Repnik] Divers at the parking [Matjaz Repnik]  [Matjaz Repnik]  [Matjaz Repnik]  [Matjaz Repnik]  [Matjaz Repnik]  [Matjaz Repnik]  [Matjaz Repnik]  [Matjaz Repnik]

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, huhtikuu 2021:
★★★★ Lots to do and lots to explore. Very easy parking and great access.
Shalise Barnes, elokuu 2018:
★★★★★ Great location with a variety of depths and lots of sea life, go early in the morning to avoid too many people
Matjaz Repnik, lokakuu 2017:
★★★★ The most bussy diving position for diving centres, which have no feeling for good hummor underwater ;)
Tia Silvanto, toukokuu 2015:
★★★★ Many great dives here :)
Mika Tanninen, tammikuu 2015:
★★★★ Nice location. A lot of good dive plans to choose from.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/100