Kiinnostukset
Luola & Riutta
Suosio
Normaali
Syvyys
6m (keskim.), 12m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.9596° N 14.3405° E (tarkka)
35°57.576' N 014°20.430' E
35°57'35" N 014°20'26" E
Arvosana
★★☆☆ (3 arvostelua)

Anchor Bay on suosittu sukelluspaikka Melliehan lähellä Maltan luoteisrannikolla. Anchor Bay on pieni lahti kahden jyrkänteen välissä, joka tunnetaan parhaiten Kippari-Kalle (Popeye) -elokuvan lavastekylästä, ja koko lahdesta käytetään myös nimeä Popeye Village teemapuiston mukaan.

Anchor Bayn rantasukelluskohteet ovat tietysti suuri ankkuri, kaunis luola, monipuolinen riutta ja matala harjoitusalue. Kauempana rannasta on pieni hylky. Lahden suurin syvyys on noin 12 metriä; tämä on helppo sukelluskohde, joka sopii kaiken tasoisille sukeltajille. Anchor Bay on hyvä paikka sukelluskokeiluihin tai koulutussukelluksiin, päivän toiselle sukellukselle sekä yösukellukselle. Lahti on suosittu paikka myös uida, snorklata ja ottaa aurinkoa.

Anchor Bayn luola, joka tunnetaan nimellä Scorpion Cave, on suuri onkalo, jossa on laaja suuaukko ja ilmatasku. Myös vähemmän kokeneet sukeltajat voivat käydä luolassa.

MV Scotscraig -hylky sijaitsee noin 500 m Anchor Baysta luoteeseen. Tämä on venesukellus; hylky on liian kaukana sukeltaa rannasta. Scot Craigia käytettiin Kippari-Kalle (Popeye) -elokuvan kuvauksissa ja sen takia hylky tunnetaan myös nimellä Popeye’s Barge.

Anchor Bayn veteenmenopaikka on betonilaiturilla lahden eteläpuolella vastapäätä Popeye Villagea. Rantaan menee pieni hiekkatie. Laiturilla on tikkaat lahden sisäpuolella. Anchor Bayssa sukelletaan yleensä kovalla koillistuulella, joka estää sukeltamisen monilla muilla alueilla. Näkyvyys lahdessa saattaa olla huonolla säällä erittäin heikko. Anchor Bayssa sukeltaessa pitää varoa turistiveneitä ja virtauksia.

Popeye Villagen historia

Popeye Village Anchor Bayssa rakennettiin alun perin Kippari-Kalle (Popeye) -elokuvan kuvauspaikaksi. Musiikkielokuva, jonka pääosaa esitti Robin Williams, perustui samannimiseen sarjakuvaan ja piirrossarjaan. Sweethaven-kylän rakentaminen alkoi kesäkuussa 1979 ja valmistui seitsemässä kuukaudessa. Paikalle rakennettiin parikymmentä puutaloa ynnä muita rakenteita.

Kippari-Kalle-elokuvaa kuvattiin Maltalla tammikuusta kesäkuuhun 1980 ja se julkaistiin joulukuussa 1980. Kuvausten jälkeen Sweethaven-lavastekylä vanhoine puisine taloineen on muutettu teemapuistoksi nimeltä Popeye Village, joka on nykyisin suosittu turistikohde. Paikka on erikoinen elämys myös sukeltajille, jotka saavat aloittaa ja päättää sukelluksen keskellä elokuvalavastusta. Värikäs kylä on hauska tausta valokuville.

Anchor Bayn sukellusten veteenmenopaikkana toimiva betonilaituri oli alun perin meritse tuodun materiaalin purkupaikka Sweethavenia rakennettaessa ja aallonmurtaja Anchor Bayn suulla suojaamassa kylää kuvausten aikana. Kippari-Kalle-elokuvan kuvauksissa käytettiin myös MV Scotscraig -proomua, joka myöhemmin upposi ja hylky sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Anchor Baysta.

Sukelluskohteet paikassa Anchor Bay

Cave

Scorpion Cave on Anchor Bayn paras sukelluskohde. Matala luola laajalla suuaukolla sopii myös vähemmän kokeneelle sukeltajalle.

Anchor

Anchor Bay -sukelluskohteessa on suuri ankkuri ja sen ankkuriketju. Ankkuri on kooltaan noin 3m, ja on hiekalla noin 8m syvyydessä.

Reef

Anchor Bayn riutta on monipuolinen sukelluskohde, jossa on suuria kivenlohkareita, meriruohoniittyjä ja paljon merenelämää.

Training area

Anchor Bayn harjoittelualue on matala suojaisa paikka joka sopii hyvin sukelluskokeiluihin ja ensimmäisiin kurssisukelluksiin.

Lisätietoja sukelluskohteesta Anchor Bay

https://en.wikipedia.org/wiki/Popeye_Village
Popeye Village live cam @ SkylineWebcams

Divers at Anchor Bay Diver at Popeye Village

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, heinäkuu 2020:
★★☆☆☆ Vis is usually bad, and nothing special to see....not a site that i enjoy.
Matjaz Repnik, lokakuu 2017:
★★★☆☆ Nice training area ;)
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★★☆☆ The cave (and maybe the Popeye Village for tourist visitors) makes this place worth the visit. Sunsets are also awesome here.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/1000