Muut nimet
West Reef, Right Wall, Bell Tower Cave, Bell Cave
Kiinnostukset
Luola & Riutta & Seinämä
Suosio
Suosittu
Syvyys
5m (keskim.), 25m (maksimi)
Vaatumustaso
Edistynyt
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.8196° N 14.4502° E (tarkka)
35°49.176' N 014°27.012' E
35°49'11" N 014°27'1" E
Arvosana
★★★ (2 arvostelua)

West Reef & Caves on toinen kahdesta Wied iz-Zurrieqin riuttasukelluksesta, toinen on East Reef. West Reef -riutalla on jyrkänteitä, kielekkeitä, kanjoneita, järkäleitä ja kaksi luolaa, hiekkapohjan ja meriruohon ympäröimänä. Luolat ovat Bell Tower Cave, jossa on kolme suuaukkoa päällekkäin, syvin 27 metrissä, ja Mouse Hole Cave, joka on saanut nimensä kapeasta suuaukosta, 25 metrin syvyydessä. Riutalla on myös muita onkaloita ja koloja sukeltajien tutkittavaksi.

Riutan lähellä hiekalla on sukelluskypäräpatsas noin 28 metrin syvyydellä. Patsas on luonnollista kokoa oleva malli vanhanaikaisesta messinkisestä sukelluskypärästä betonikuution päällä hiekkapohjalla meriruohoniittyjen ympäröimänä. Vedenalainen patsas toimii myös maamerkkinä suunnistettaessa läheiselle Um El Faroud -hylylle. Paikallinen maltalainen sukellusseura ATLAM Sub Aqua Club pystytti kypäräpatsaan 3. heinäkuuta 2005 juhlistamaan viisikymmenvuotispäiväänsä.

Muita vedenalaisia patsaita Maltalla ovat Statue of Our Lady (Madonna) Cirkewwassa, Statue of Christ (Kristu tal-Bahhara) Qawra Pointin edustalla ja Crib-seimiasetelma Ghar Lapsissa.

Diving helmet statue Diver outside the cave Bell Tower Cave West Reef Small valley on the West Reef in Wied iz-Zurrieq Shoals of fish at West Reef

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, heinäkuu 2020:
★★★☆☆ Decent dive. Nicest as a night dive.
Mika Tanninen, tammikuu 2015:
★★★★ Caves are nice to explore, but otherwise not much to see.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/302