Kiinnostukset
Luola & Riutta
Suosio
Suosittu
Syvyys
5+m (keskim.), 15+m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.9138° N 14.5071° E (tarkka)
35°54.828' N 014°30.426' E
35°54'50" N 014°30'26" E
Arvosana
★★☆☆☆ (1 arvostelu)

Sliema sijaitsee Maltan koillisrannikolla. Slieman sukelluskohteet ovat lähellä Sliema Point Battery eli Fort Sliema -linnaketta (Il-Fortizza ta' Tas-Sliema), joka on alueen maamerkki. Sukelluskohteet ovat vain pienen matkan päässä Slieman rantakadulta. Toinen rantasukelluskohde Sliemassa on Exiles noin kilometrin päässä luoteeseen.

Slieman kalliorannalta voi sukeltaa useita kohteita: Fortizza Reef, Coral Gardens ja Qui Si Sana. Nämä ovat matalia riuttoja, joissa on paljon onkaloita, kielekkeitä, tunneleita, kaari-ikkunoita, laaksoja, kanjoneita ja kiinnostavia kivimuodostelmia tutkittavaksi. Suurin syvyys on noin 15 metriä. Riutat ovat erinomainen paikka toiselle matalammalle sukellukselle, sukelluskoulutukseen ja kokeilusukelluksille. Sliema on hyvä kohde myös vedenalaiseen valokuvaukseen ja yösukellukselle. Alueella sukeltaessa pitää varoa veneliikennettä, josta osa kulkee suoraan riuttojen päältä, ja olla merkkipoiju mukana.

Sliemassa on runsaasti palveluita: paikoitusalueita, yleiset WC:t, sukelluskeskuksia, rantabaareja kesällä, kahviloita, ravintoloita, hotelleja ja kauppoja. Rannan läheltä on todella hankala löytää parkkipaikkaa kesäkuukausien aikana, koska alue on erittäin ruuhkainen. Slieman rannikko on kiva paikka myös uida, snorklata, ottaa aurinkoa ja käydä ostoksilla.

Sukelluskohteet paikassa Sliema

Fortizza Reef

Fortizza Reef on matala sukelluskohde Sliemassa. Fortizza Reef -riutalla on paljon luolia, tunneleita, holvikaaria ja kanjoneita sukeltajien tutkittavaksi.

Coral Gardens

Coral Gardens on matala sukelluskohde Sliemassa. Coral Gardens -riutalla on laaksoja ja kanjoneita sekä erikoisia kivimuodostumia ja läpiuitavia tunneleita.

Qui Si Sana

Qui Si Sana on matala riuttasukelluskohde Sliemassa. Qui Si Sana -riutalla tehdään enimmäkseen sukelluskoulutusta ja kokeilusukelluksia.

Divers at Sliema Pitch Divers in Sliema

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★☆☆☆ A bit too shallow dives for me.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/700