Muut nimet
Sirens Harbour, Sirens Reef
Kiinnostukset
N/A
Suosio
Normaali
Syvyys
6m (keskim.), 12m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.9523° N 14.4135° E (tarkka)
35°57.138' N 014°24.810' E
35°57'8" N 014°24'49" E
Arvosana
★★☆☆☆ (1 arvostelu)

Sirens-sukelluskohde sijaitsee St. Paul’s Bayssa Maltan pohjoisrannalla. Sirens on matala riutta lähellä rantaa, jonka enimmäissyvyys on 12 metriä, joten se on sopiva kaiken tasoisille sukeltajille. Pohja on vaihtelevasti kalliota ja hiekkaa, jota peittävät kivenlohkareet ja meriruoho, ja laiturin seinämässä asustaa paljon merenelämää. Sirensin sukelluksella voi nähdä esimerkiksi mureenoita, mustekaloja, seepioita ja skorpionikaloja.

Sirensin riuttaa käytetään enimmäkseen harjoitus- ja koulutusalueena kokeilusukelluksilla ja sukelluskursseilla, koska vesi on matalaa, tyyntä ja kirkasta ja veteen pääsee helposti rannasta. Tämä on erinomainen paikka kertaussukellukselle pitemmän sukellustauon jälkeen, tai vedenalaisen valokuvauksen ja suunnistustaitojen harjoittelemiseen. Sirens on myös hyvä yösukelluskohde.

Alueella on useita veteenmenopaikkoja, joko kalliorinnettä jossa on kaide, tai portaita johonkin kiveen louhituista altaista, josta pääsee uimaan avomereen kalliossa olevan kanavan läpi. Varo läheisen sataman ja lahden pienveneliikennettä, jos sukellat kauemmas rannasta.

Lähistöllä on parkkipaikkoja, sukelluskeskus, ravintoloita ja kahviloita. Sirens on kiva paikka myös uimiseen ja snorklaamiseen.

Sirens Harbour

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, heinäkuu 2020:
★★☆☆☆ Goof for training, nothing else

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/1200