Muut nimet
Migrah il-Ferha, Happy Welcome, The Steps
Kiinnostukset
Luola & Riutta & Hylky
Suosio
Vähäinen
Syvyys
30m (keskim.), 60+m (maksimi)
Vaatumustaso
Kokenut
Pääsy rannasta
Vaikea
Sijainti
35.8753° N 14.3407° E (tarkka)
35°52.518' N 014°20.442' E
35°52'31" N 014°20'27" E
Arvosana
★★★★ (4 arvostelua)

Migra Ferha -sukelluskohde sijaitsee Maltan lounaisrannikolla Dinglin jyrkänteillä, missä on huikeat maisemat sekä pinnan ylä- että alapuolella. Migra Ferhassa on useita kiinnostavia paikkoja sukeltaa: paljon autonhylkyjä ja kivenjärkäleitä sekä useita luolia, onkaloita, kielekkeitä ja kivikaari. Suurin syvyys on pitkälti yli 60 metriä. Tämä kohde on kokeneille sukeltajille.

Muutama autonhylky on riutan päällä lähellä seinämää noin 15 metrin syvyydessä. Lisää autojen hylkyjä löytyy isohkon luolan edustalta 32 metristä ja syvemmältä. Tämä autojen hautausmaa on muodostunut, kun autoja on pudotettu jyrkänteeltä, ja se on nyt ainutlaatuinen keinotekoinen riutta Maltan saarilla. Suipon riutan toisella puolella on suuria kivenjärkäleitä laajalla alueella 15-25 m syvällä. Seinämissä on monia pieniä luolia, onkaloita ja kielekkeitä eri syvyyksillä.

Migra Ferha on parasta sukeltaa veneestä – rannasta tämä kohde sopii vain erittäin hyvässä kunnossa oleville sukeltajille, sillä parkkipaikalta on noin 150 jyrkkää rappusta veteenmenopaikalle. Migra Ferha on ainoa rantasukelluskohde Dingli Cliffsin alueella ja ainoa paikka nousta vedestä monen kilometrin matkalla, joten varmista ennen sukellusta että vedestä pääsee myös ylös ja varo virtauksia.

Rannasta sukellettaessa on suositeltavaa istua alas 20-30 minuutin ajaksi vedestä noustua ennen kuin alkaa kiivetä rappusia ylös, jotta välttää rasituksen aiheuttaman sukeltajantaudin. Lisäksi kannattaa ottaa vettä mukaan alas juotavaksi sukelluksen jälkeen.

Lisätietoja sukelluskohteesta Migra Ferha

http://www.calypsosac.org/migrah-ferha/

Amazing caves here. [Matjaz Repnik] Migra Ferha [Matjaz Repnik] Caves [Matjaz Repnik] big octopus down on 30m wall. [Matjaz Repnik] Easy to meet old cars. [Matjaz Repnik] Migra Ferha Caves [Matjaz Repnik] Migra Ferha Caves [Matjaz Repnik] Migra Ferha Caves [Matjaz Repnik] Migra Ferha Wall [Matjaz Repnik] not from my truck.... [Matjaz Repnik] Many free divers on spot too. [Matjaz Repnik] - [Matjaz Repnik] Entry and exit [Matjaz Repnik] Migra Ferha at the sea level [Matjaz Repnik] Parking [Matjaz Repnik] Migra Ferha at the sea level [Matjaz Repnik] Sand with tires [Matjaz Repnik] Boat [Matjaz Repnik] Migra Ferha [Matjaz Repnik] Views from the parking [Matjaz Repnik] Migra Ferha views [Matjaz Repnik] Access [Matjaz Repnik]

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Martin Meli, kesäkuu 2023:
★★★★★
Matjaz Repnik, lokakuu 2020:
★★★★ Lovely spot...also walking up/down worth. Usualy do 2 dives...And it is visible many fish ;)
Adam Sant, kesäkuu 2020:
★★★★★ Very nice dive. Several car wrecks, nice wall and several small caverns to explore.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★★☆☆ A lot of car wrecks. Quite a nasty walk if not done by boat.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4806