Kiinnostukset
Luola & Riutta & Hylky
Suosio
Suosittu
Syvyys
10+m (keskim.), 20+m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.8677° N 14.5732° E (tarkka)
35°52.062' N 014°34.392' E
35°52'4" N 014°34'24" E
Arvosana
★★☆☆☆ (1 arvostelu)

Marsaskala on merenrantakylä Maltan kaakkoisrannikolla. M’skalan sukelluskohteet ovat Zonqor Point -niemen ympärillä, joka sijaitsee Marsaskala Bayn lahdensuun pohjoispuolella. Alueella on useita sukelluskohteita: hinaajanhylyt St. Michael ja Tug 10 eteläpuolella Zonqor Pointia, useita riuttoja sekä Mini Blue Hole vähän kauempana niemen pohjoispuolella. St. Michael ja 10 upotettiin 16. toukokuuta 1998 keinotekoiseksi riutaksi laitesukellusta varten.

Marsaskala on suojassa vallitsevalta lounaistuulelta, joten kun muut alueet Maltan pohjois- ja länsirannalla eivät ole sukellettavissa huonon sään takia, meri on mukavan tyyni Zonqor Pointissa. Tämä on hyvä paikka myös koulutukseen ja toiselle sukellukselle, vaikka näkyvyys ei ole Marsaskala Bayssa yhtä hyvä kuin muissa paikoissa Maltalla.

Zonqor Pointissa on parkkipaikka, yleiset WC:t, sukelluskeskus, kioskeja, kahviloita, ravintoloita (osa auki vain kesäaikaan). Alueella on myös iso ulkoilmauima-allas.

Sukelluskohteet paikassa Marsaskala

Tugboat 10

Tugboat 10 on matala hylkysukellus Maltalla. Tug 10 oli 16m hinaaja, joka upotettiin 1998 sukelluskohteeksi. Hylky on pystyssä 21m syvyydessä.

St. Michael

St. Michael matala hylkysukellus Marsaskalassa Maltalla. St. Michael oli 20m hinaaja, joka upotettiin 1998 sukelluskohteeksi. Hylky on pystyssä 22m syvyydessä.

P33

P33 on 23m pitkä entinen partiovene joka upotettiin sukellushylyksi Marsaskalaan 31.7.2021.

Mini Blue Hole

Mini Blue Hole on sukelluskohde Marsaskalassa Maltalla. Luonnon muovaama kivinen onkalo yhdistyy mereen vedenalaisella tunnelilla. Lisäksi matalaa riuttaa.

Zonqor Point

Zonqor Point -sukelluskohteessa Marsaskalassa on matala riutta niemen molemmin puolin. Zonqor Pointin riutat ovat rantasukelluksia, suurin syvyys noin 20m.

Zonqor Point from air Aerial view of Zonqor Point in Marsaskala Saltpans Basins [Matjaz Repnik] View to the bay [Matjaz Repnik] Entry point [Matjaz Repnik] Entry point [Matjaz Repnik] boat traffic out in the sea [Matjaz Repnik]

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★☆☆☆ Not my favorite spot. Tugboats are nice to visit every now and then, but that's pretty much it.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/800