Muut nimet
Inland Sea, Tunnel
Kiinnostukset
Luola & Seinämä
Suosio
Suosittu
Syvyys
18m (keskim.), 40+m (maksimi)
Vaatumustaso
Edistynyt
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
36.0542° N 14.1909° E (tarkka)
36°03.252' N 014°11.454' E
36°03'15" N 014°11'27" E
Arvosana
★★★ (3 arvostelua)

Inland Sea & Tunnel on yksi Dwejran suosituimmista sukelluskohteista. Inland Sea on noin 60 m leveä, matala puolipyöreä laguuni, joka yhdistyy Välimereen 80 m pitkällä kallion läpi menevällä tunnelilla. Inland Seassa itsessään ei oikeastaan ole kauheasti nähtävää sukeltajille, mutta tunneli tarjoaa upean sukelluskokemuksen.

Inland Sean maksimisyvyys on 2 m. Tunnelissa pohjan syvyys kasvaa asteittain; laguunin puolella syvyys on kolme metriä ja meren puolella 26 m. Tunnelissa on pystysuorat seinät ja pohjalla pikkukiviä, ja sen merenpuoleisella suuaukolla on paljon isoja kivenjärkäleitä. Tunnelin ulkopuolella merenpohja syvenee noin 50 metriin.

Tunnelin suulta voi sukeltaa seinämäriuttaa joko pohjoiseen tai etelään ja palata Inland Sealle tunnelin kautta, tai jatkaa sukellusta etelään Azure Reefille ja nousta vedestä Blue Holen kautta. Pohjoisen suuntaan on muutamia sukellettavia luolia/halkeamia kuten Whale Cave.

Inland Sea on sukeltajien lisäksi suosittu myös turistien keskuudessa, jotka haluavat tehdä veneretken nähdäkseen kallioita ja luolia Gozon länsirannikolla. Tunnelissa on mahdollista pintautua koska tahansa, mutta pitää varoa pieniä moottoriveneitä, jotka vievät turisteja katsomaan nähtävyyksiä sukelluksen aikana. Jos on pakko nousta pintaan tunnelissa tai matalassa vedessä, pysy seinämän lähellä.

Diver in the tunnel Divers at the tunnel entrance from Inland Sea Divers entering the tunnel at Dwejra The tunnel

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, kesäkuu 2020:
★★★★ Very nice spot. Protected bay makes it very good for windy days.
Matjaz Repnik, lokakuu 2017:
★★☆☆☆ Position did not impress us, except tunnel. Outside we turn right way. Except some gropuers wall was more or less empty.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★★★ Interesting spot.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/5101