Kiinnostukset
Luola
Suosio
Suosittu
Syvyys
20+m (keskim.), 30+m (maksimi)
Vaatumustaso
Edistynyt
Pääsy rannasta
Kohtalainen
Sijainti
36.0523° N 14.1881° E (tarkka)
36°03.138' N 014°11.286' E
36°03'8" N 014°11'17" E
Arvosana
★★★★ (3 arvostelua)

Coral Cave -sukelluskohde sijaitsee Dwejrassa Gozon länsirannikolla. Coral Cave eli Koralliluola on laaja avoin onkalo/luola jossa on värikkäitä koralleja sisällä. Luolan suuaukko alkaa 17-18 m syvyydeltä ja ulottuu alas merenpohjaan 28-30 m syvyyteen. Puoliympyrän muotoinen aukko on noin 30 m leveä, ja luola jatkuu 50-60 m sisäänpäin. Onkalon edustalla on lohkareita, mutta sisällä pohja on hiekkaa/silttiä ja viettää ylöspäin noin 21 metriin luolan takaosassa. Coral Caven seiniä ja kattoa peittävät monet eri tyyppiset korallit.

Luolan korallit ovat erittäin hauraita, joten sukeltajien pitää olla varovaisia etteivät ne vahingoitu - älä koske mihinkään, huolehdi tasapainotuksesta äläkä viivy pitkään koska myös kuplat ovat haitallisia. Coral Cave ei ole suoranoususukellus vaan onkalo/luola, vaikkakin hyvin valoisa jopa takaosasta. Pysy avoimessa osassa äläkä mene luolan takana olevasta kolosta ilman asianmukaista luolasukelluskoulutusta. Tässä osassa luolaa on vaikea suunnistaa kun pohja on pöllytetty, ja kaksi sukeltajaa kuoli tänne vuonna 1999.

Coral Cave sijaitsee pystysuorassa seinämässä Coral Gardensin ja Rogers Caven välissä. Dwejran monet veteenmenopaikat ja suuri määrä sukelluskohteita tarjoavat paljon vaihtoehtoisia reittejä sukellukselle. Sukeltajat voivat mennä veteen tai nousta vedestä Blue Holen tai Coral Gardensin kautta, Rogers Caven yläpuolelta Big Bearin ja Little Bearin välistä, tai jopa Inland Sea & Tunnelin kautta, ja käydä samalla sukelluksella Coral Caven lisäksi Crocodile Rockin tai Azure Reefin.

Coral Cave exit [Pascal Pardoux] Cave entrance [Pascal Pardoux] Coral Cave entrance Corals in the cave

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Pascal Pardoux, marraskuu 2023:
★★★★★ Magnificent dive, punctuated by cliffs and large drop-offs - Cave without traps of good size - Provide a light for more comfort in the cavities which quickly become dark
Adam Sant, kesäkuu 2020:
★★★☆☆ For recreational depths, this is the highlight when diving crocodile rock.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★★★ Massive cave.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/5105