Muut nimet
Blue Cave
Kiinnostukset
Luola & Seinämä
Suosio
Suosittu
Syvyys
15m (keskim.), 25m (maksimi)
Vaatumustaso
Edistynyt
Pääsy rannasta
Kohtalainen
Sijainti
36.0530° N 14.1887° E (tarkka)
36°03.180' N 014°11.322' E
36°03'11" N 014°11'19" E
Arvosana
★★★★ (2 arvostelua)

Blue Hole Dwerjassa on mahdollisesti Maltan kuuluisin sukelluskohde ja yksi kauneimista sukelluksista Maltan saarilla. Paikka on hieno myös uimiseen, snorklaamiseen ja vapaasukeltamiseen.

Blue Hole on on pyöreähkö kalkkikivestä muodostunut onkalo, luola jonka katto on romahtanut, mitoiltaan noin kymmenen kertaa viisi metriä. Onkaloa reunustava kallio muodostaa suojaisan altaan, josta sukeltajat pääsevät turvallisesti veteen ja vedestä. Blue Holella sukelletaan usein iltapäivisin, kun tuuli alkaa nousta ja muille sukelluskohteille pääsy vaikeutuu.

Blue Holessa syvyys on noin 15 m. Onkalosta johtaa avomerelle kaunis holvikaari tai vedenalainen ikkuna 9 m syvyydessä. Onkalon seinämiä peittävät värikkäät koralliputkimadot, sienieläimet ja muut pienet merenelävät, ja sen ulkopuolella on paljon suuria kallionjärkäleitä. Vedenalaisen ikkunan vastakkaisella puolella on isohko luola.

Blue Holelta sukelletaan yleensä samalla kertaa Azure Reefille (entinen Azure Window) tai Coral Gardensiin. Sukelluksen voi myös aloittaa Inland Sealta ja nousta vedestä Blue Holesta, tai päin vastoin.

Blue Holelle pääsee kävelemällä 200 m kivikkoista rantaa, mutta sukellus on ehdottomasti varusteitten kantamisen vaivan arvoinen.

A diver in Blue Hole

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, kesäkuu 2020:
★★★☆☆ Nice dive but in my opinion it is the most overrated dive in Gozo.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★★★★ Beautiful scenery.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/5102