Kiinnostukset
Riutta & Hylky
Suosio
Suosittu
Syvyys
5+m (keskim.), 30+m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Helppo
Sijainti
35.9030° N 14.5172° E (tarkka)
35°54.180' N 014°31.032' E
35°54'11" N 014°31'2" E
Arvosana
★★☆☆ (2 arvostelua)

Valletta on Maltan koillisrannalla ja on maan pääkaupunki. Vallettan sukelluskohteet sijaitsevat niemen kärjessä kaupungin muurien ulkopuolella, Grand Harbourin ja Marsamxett Harbourin satamansuun välissä. St. Elmo Bay -lahti, jossa tunnettu toisen maailmansodan hylky HMS Maori lepää, on Marsamxett Harbourin suulla, Vallettan pohjoispuolella. Kulman takana, Fort St. Elmo -linnakkeen avomeren puoleisella seinällä, on hyvä riuttasukelluskohde.

Fort St. Elmon ympäristössä Vallettassa sukellettaessa pitää varoa satamaan ja satamasta kulkevaa veneliikennettä. Satama-alueella sukeltaessa pitää aina olla merkkipoiju mukana. Lahden ja linnakkeen ympärillä on seitsemän veteenmenopaikkaa, tikkaista rappusiin ja rinteeseen. Yhtä veteenmenopaikoista voi käyttää sekä riutalle että HMS Maori -hylylle sukeltamiseen.

Vallettassa on muitakin II maailmansodan hylkyjä, mutta niitä sukelletaan hyvin harvoin koska ne sijaitsevat Grand Harbourissa, jossa on vilkas veneliikenne. Nämä hylyt ovat hävittäjäalus HMS Jersey, hinaaja/miinanraivaaja HMS Andromeda ja Submarine Pen.

Alueella on parkkipaikkoja ja pari kahvilaa/baaria, joissa aukioloaikana WC käytettävissä. Parkkipaikka on surullisenkuuluisa varkaista, jotka murtautuvat autoihin sukeltajien ollessa veden alla, joten älä jätä autoon mitään arvokasta.

Sukelluskohteet paikassa Valletta

HMS Maori

HMS Maori oli II maailmansodan brittiäinen hävittäjäalus joka upposi 1942. Maori on matala hylkysukellus Vallettassa Maltalla. Hylky on 16m syvyydessä puoleksi hiekkaan hautautuneena.

Fort St. Elmo

Fort St. Elmo -sukelluskohde on Vallettassa Marsamxett ja Grand Harbourin välissä, linnakkeen meren puolella. Riuttasukelluksen enimmäissyvyys on 35m.

Valletta Cuttlefish at St. Elmo Bay One of the water entries [Matjaz Repnik] Diver preparing [Matjaz Repnik] Access roads [Matjaz Repnik]

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Adam Sant, huhtikuu 2021:
★★☆☆☆ Worth doing the area once, but not a huge amount of interesting things to see. Visibility is usually bad here.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★★☆☆ In overall Maori is a great wreck for beginners, but the surroundings aren't that interesting except if you happened to bump into some sea life.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/400