Muut nimet
MV Scotscraig, Popeye’s Barge
Kiinnostukset
Hylky
Suosio
Vähäinen
Syvyys
18m (keskim.), 21m (maksimi)
Vaatumustaso
Aloittelija
Pääsy rannasta
Venekohde
Sijainti
35.9638°N 14.3349°E (karkea)
Arvosana
★★★☆☆ (1 arvostelu)

Scot Craig on hylkysukellus Maltan luoteispuolella. MV Scotscraig oli pieni brittiläinen jokilautta. Myöhemmin alusta käytettiin Popeye-elokuvan kuvauksissa Maltalla ja sen takia se tunnetaan myös nimellä Popeye’s Barge. Elokuvaesiintymisensä jälkeen Scot Craig upposi ja siitä tuli vedenalaisen valokuvauksen ja videokuvauksen kohde laitesukeltajille. Hylky on mielenkiintoinen sukelluskohde jossa on paljon tutkittavaa sekä kannen päällä että alla.

Scot Craigin hylky sijaitsee noin 500 m Anchor Baysta luoteeseen lahdelmassa nimeltä Ic-Cumnija. Tämä on venesukellus; hylky on liian kaukana sukellettavaksi rannasta. Scot Craig on noin 21 m syvyydellä pystyasennossa meriruohon ja pikkukivien osittain peittämällä hiekkapohjalla. Lauttahylky on pituudeltaan 25 m ja verrattain leveä. Aluksen teräsrunko on hajoamassa, mutta muuten se on melko ehjä. Hylyn alempaan kerrokseen on mahdollista sukeltaa sisälle.

Scot Craig on kiva hylkysukellus kaiken tasoisille sukeltajille, myös vähemmän kokeneille matalan syvyytensä vuoksi, ja sopiva kohde päivän toiseksi venesukellukseksi. Hylkyä ei kuitenkaan sukelleta kovin usein, ja rauhallisena paikkana sillä tapaa olla monipuolista merenelämää kuten mureenaa, meriankeriasta, meriahvenia, mustekalaa ja satunnaisesti keihäsrauskun. Näkyvyys ei ole yhtä hyvä kuin muissa paikoissa Maltan saaristossa, etenkään huonolla säällä.

Lisätietoja sukelluskohteesta Scot Craig

http://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?160935

Inside the wreck of Scot Craig MV Scotscraig Scot Craig Popeye’s Barge

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★★☆☆ Pretty interesting wreck to explore. Sadly quite hard to reach from shore.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4914