Muut nimet
Right Reef, North Reef
Kiinnostukset
Riutta & Seinämä
Suosio
Vähäinen
Syvyys
20m (keskim.), 45+m (maksimi)
Vaatumustaso
Tekninen
Pääsy rannasta
Kohtalainen
Sijainti
35.9925°N 14.3273°E (lähistöllä)
Arvosana
★★★★ (1 arvostelu)

Cirkewwan riutta/seinämä jatkuu pohjoisen suuntaan pitkälle Rozi-hinaajan hylyn ja Cirkewwa Arch -kivikaaren taakse. Tämä osa riutasta tunnetaan yleisesti nimellä Reef Beyond Rozi tai Right Reef. Tämä on tekniikkasukellus, jonka enimmäissyvyys on yli 40 metriä.

Riutan ylin osa pysyy 15-20 m syvyydessä, mutta arviolta 10 minuutin uinnin jälkeen Cirkewwa Archilta eteenpäin hiekkapohja alkaa viettää alas ja seinämä muuttuu jyrkemmäksi. Tässä kohdassa riutta jakautuu kahtia. Matalampi riutta pysyy 15-20 m syvyydessä ja alkaa vähitellen kääntyä idän suuntaan, kun taas syvempi riutta/seinämä jatkuu kohti pohjoista. Pohjoisen riutan ylin osa syvenee nopeasti 30 metriin, ja seinämä vaihtuu hiekkapohjaksi yli 40 m syvyydessä. Tässä syvemmässä riutassa on kiinnostavia luolia ja kielekkeitä, joihin on takertunut verkkoja.

Varoitus! Tämä on vaativa sukelluskohde. Pidä silmällä syvyyttä ja aikaa, koska takaisin rantaan on pitkä matka. Alueella on usein voimakkaita virtauksia, ja Gozon lautat kulkevat läheltä syvempää riuttaa, joten suora nousu pintaan ei ole mahdollista/turvallista. Älä yritä sukeltaa tätä riuttaa virkistyssukellusvarusteilla.

Nets entangled on an overhangs at Reef Beyond Rozi

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, huhtikuu 2017:
★★★★ Long swim and a bit difficult dive to plan, but well worth it.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/106