Muut nimet
Pippo
Kiinnostukset
Hylky
Suosio
Vähäinen
Syvyys
30m (keskim.), 36m (maksimi)
Vaatumustaso
Kokenut
Pääsy rannasta
Venekohde
Sijainti
35.9864° N 14.3950° E (tarkka)
35°59.184' N 014°23.700' E
35°59'11" N 014°23'42" E
Arvosana
★★☆☆☆ (2 arvostelua)

MV Pippo on hylkysukellus Maltalla. Pippo oli pieni kalatalouden työalus, joka upposi vuonna 2004. Hylky sijaitsee Ahrax Pointin kohdalla Mellieha Bayn lähistöllä. Pippo on 18 metriä pitkä ja on pystyasennossa noin 35 metrin syvyydellä. Tämä on venesukellus kokeneille sukeltajille. Sukellusaika on tavallisesti melko lyhyt, koska hylky on pieni ja sen ympärillä on vain hiekkaa.

Pienestä koostaan huolimatta MV Pippo on mielenkiintoinen hylky. Toisin kuin muita 2000-luvun hylkyjä Maltalla, Pippoa ei valmisteltu sukeltamiseen ennen upottamista. Alus on melko hyvin säilynyt ja siinä on edelleen kalateollisuuden välineistöä nähtävissä kuten tonnikalahäkkejä perässä. Myös hylyn sisään on mahdollista sukeltaa, mutta sisällä ei ole paljon tilaa sukeltajien liikkua. Merenelämää Pippolla edustavat pikkukalat, ravut, katkat ja vapaakiduskotilot, ja joskus hylyllä saattaa nähdä ison meriahvenen.

MV Pippo -hylyn historia

MV Pippo rakennettiin Maltalla vuonna 1976. Pippo oli betonirunkoinen työvene, pituudeltaan 18 metriä. Se oli alun perin tutkimusalus ja sittemmin muunnettu risteilyalukseksi. Myöhemmin Pippo myytiin paikalliselle Azzopardi Fisheries -yhtiölle ja muunnettiin kuljettamaan kalarahtia Maltan tonnikalankasvattamoilta.

Eräänä päivänä lokakuussa 2004 MV Pippo oli palaamassa Cominolta Maltalle tonnikalalastissa, kun alus yhtäkkiä alkoi täyttyä vedellä ja upposi pian sen jälkeen Ahrax Pointin kohdalle. Useista yrityksistä huolimatta Pippoa ei saatu pelastettua, ja hylky on nyt pystyssä hiekkapohjalla noin 35 m syvyydessä.

Lisätietoja sukelluskohteesta MV Pippo

http://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?164402

MV Pippo wreck

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Kevin Aquilina, lokakuu 2021:
★★☆☆☆ Small wreck, easy to explore. Life scarce. Some history/nostalgia to some. Offers too little for this relatively remote site to be popular. A 'been there once' dive
Mika Tanninen, huhtikuu 2015:
★★☆☆☆ Quite small wreck and nothing to see around it.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4935