Muut nimet
de Havilland Mosquito, DH.98 Mosquito
Kiinnostukset
Hylky
Suosio
Vähäinen
Syvyys
42m (keskim.), 42m (maksimi)
Vaatumustaso
Kokenut
Pääsy rannasta
Venekohde
Sijainti
35.8300°N 14.5700°E (karkea)
Arvosana
★★★☆☆ (1 arvostelu)

Mosquito Fighter Bomber on lentokoneen hylkysukellus Maltalla. De Havilland Mosquito oli brittiläinen kaksimoottorinen kaksipaikkainen monikäyttöinen lentokone, jota käytettiin pääasiassa hävittäjäpommittajana. Mosquito oli valmistettu lähes kokonaan puusta, paitsi alumiininen perä. Kone oli pituudeltaan noin 13,6 m ja siipien kärkiväli 16,5 m. Lentoonlähdössä postilennolle 26. maaliskuuta 1949 koneen oikeassa moottorissa ilmeni ongelmia ja se yritti palata Hal Fariin, mutta teki pakkolaskun / syöksyi mereen.

Mosquito Fighter Bomberin hylky sijaitsee noin 500 m päässä Delimara Pointin rannasta Maltan itäpuolella. Tällä syvällä venesukelluksella on toisinaan voimakkaita virtauksia, joten kohde sopii kokeneille sukeltajille. Lentokonehylky on ylösalaisin 40 m syvyydessä hiekkaa ja pieniä riuttoja olevalla pohjalla. Koneen puiset osat ovat täysin lahonneet eikä sen päällysrakenteista ole säilynyt mitään. Jäljellä on kaksi moottoria sekä vääntynyt metallikehikko ja kasa kaapelia niitten välissä. Alumiininen perä on suurimmaksi osaksi hautautunut hiekkaan, ja hylyn pääosan ympäristössä on sekalaisia metalliosia. Moottorit ovat ehjät ja oikeassa moottorissa on edelleen potkuri kiinni.

Lähistöllä on toinenkin lentokonehylky, Bristol Blenheim Bomber. Muita sukellettavia lentokoneen hylkyjä Maltalla ovat Bristol Beaufighter ja Lockheed P2V Neptune. Nämä hylyt ovat syvyydeltään 32 ja 42 m välillä. Tekniikkasukeltajille on vielä kolme syvempää lentokonehylkyä: Junkers Ju 88 57 metrissä, Fairey Swordfish 70 m sekä Liberator Bomber B24 57 m syvyydessä.

Lisätietoja sukelluskohteesta Mosquito Fighter Bomber

http://www.wrecksite.eu/wreck.aspx?164404

Divers at Mosquito airplane wreck Mosquito's starboard engine with propeller Remains of Mosquito Fighter Bomber airplane De Havilland Mosquito's Rolls-Royce Merlin V12 piston engine

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.
Mika Tanninen, huhtikuu 2016:
★★★☆☆

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/4934