Muut nimet
MT Hephaestus, M/S Hephaestus
Kiinnostukset
Hylky
Suosio
Ei sukelleta
Vaatumustaso
Edistynyt
Pääsy rannasta
Venekohde
Sijainti
36.0480° N 14.3400° E (karkea)
36°02.880' N 014°20.400' E
36°02'53" N 014°20'24" E
Arvosana
N/A

Hephaestus-öljytankkeri on tarkoitus upottaa Qala Pointin edustalle Gozon länsirannikolla 30-40 metrin syvyyteen vedenalaiseksi nähtävyydeksi. Tämä olisi venesukellus kokeneille sukeltajille. Togolle rekisteröity Hephaestus on noin 60 m pitkä ja 8 m leveä alus.

Hephaestus haaksirikkoutui Qawra Pointiin 10. helmikuuta 2018. Alus oli ankkurissa lähellä Is-Sikka l-Bajdana tunnettua aluetta suunnilleen 3 km päässä rannikosta, kun se alkoi raahata ankkuria kovassa myrskyssä ja ajelehti suoraan kohti rantaa. Tuntia myöhemmin noin kello 6:15 aamulla Hephaestus ajautui kiville. Öljytankkerissa ei ollut rahtia, ja seitsemän hengen miehistö selvisi vahingoittumattomana.

Puoli vuotta myöhemmin 15. elokuuta 2018, tarvittavien tilapäisten korjausten jälkeen, Hephaestus vedettiin kiviltä kahdella hinaajalla ja hinattiin Marsan telakalle. Pahasti vaurioituneen aluksen korjaaminen olisi turhan kallista, joten se joko upotetaan sukelluskohteeksi tai myydään metalliromuna.

Gozolla on ennestään kolme suosittua sukeltajille upotettua hylkyä Xatt l-Ahmarissa kaakkoisrannalla: Karwela, Cominoland ja Xlendi. Myös toinen alus, vanha partiovene P33, on suunnitteilla upottaa Gozolle lähitulevaisuudessa, mahdollisesti Reqqa Pointin lähelle Billinghurst Caven edustalle.

Lisätietoja sukelluskohteesta Hephaestus

Wrecksite.eu - M/S Hephaestus
Times of Malta: Tanker wrecked in Qawra could become Gozo diving attraction (17th October 2019)
Safety investigation into the grounding of the Togo registered oil tanker Hephaestus

MT Hephaestus [Harri Itkonen] Hephaestus shipwrecked at Qawra Point [Morgan Jennevret]

Kommentit ja arvostelut

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy niin voit kommentoida ja arvostella kohteita.

Lyhyt osoite: https://maltadives.com/7921